Solbeskyttende Glass

Tidligere var alle solbeskyttende glass veldig mørke, men dette er ikke lenger tilfelle. I dag kan du få solbeskyttende glass som slipper inn nesten like mye lys som tradisjonelle glass. Det finnes mange forskjellige varianter, det kommer an på hvilket behov du har. Er du usikker på hva du skal velge, ta kontakt med et av Glassfagkjedens medlemmer.

Litt praktisk informasjon om solbeskyttende glass?

Hvis for mye av solens energi trenger igjennom glassene, kan det oppstå et dårlig inneklima i form av uhensiktsmessig høye temperaturer som kun kan fjernes med energikrevende ventilasjons-og airconditionanlegg. Solavskjermende isolerglass kan holde opp til 85 % av solenergien ute og dermed overholde lovkravet om maks 25 °C. Inneklimaet bli dermed lettere å styre året rundt.

Enten gjennomfargede eller belagte glass

Halvdelen av solstrålingen finnes i det synlige området. Man kan derfor ikke fjerne uønsket solenergi uten å endre på lysets sammensetning, og dermed farge gjennom glasset. Solbeskyttende glass er enten gjennomfargede eller belagte og absorberer og reflekterer en stor del av solstrålingen. I noen solbeskyttende glasstyper er lysrefleksjonen som i vanlig floatglass, og lysgjennomgangen meget høy. Da en vesentlig del av solenergien absorberes i glasset, skal det solbeskyttende glasset alltid plasseres ytterst i isolerglasset for best mulig å lede bort den absorberende solenergien.

For ytterligere produktinformasjon om solbeskyttende glass. Klikk her: Pilkington – Solbeskyttende glass

Hva kan vi hjelpe deg med?