Selvrensende glass

Vinduspuss er en jobb man aller helst vil slippe. Hva med å la naturen fixe jobben for deg?

Ved å legge på titandioksid på glasset vil naturens krefter holde glasset rent for organisk smuss. Belegget aktiveres ved naturlig UV-lys/fotokatalyse.
Det selvrensende glasset Pilkington Activ, er et helt vanlig glass med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv. Belegget er meget slitesterkt da det er lagt på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset. Glasset monteres som det ytterste glasset i vinduet og gjerne der det blir utsatt for vind og regn.
Hvis det monteres slik at det ikke blir utsatt for naturens egen «rengjørings metode» er det bare å ta hageslangen og spyle vinduet rent og la det tørke av seg selv. Det selvrensende glasset bryter ned skadelig nitrogendioksid til ufarlig og lettløselig nitrat som skylles bort når det regner. På den måten bidrar titandioksidbelegget på vinduer i bygninger til å rense forurenset byluft

Men av og til kan det komme gjenstridige merker på overflaten som ikke forsvinner bare ved å spyle. Fortvil ikke, det er ikke verre enn at du spyler glasset og tar en myk klut med litt rengjøringsmiddel på (vi anbefaler Aceton eller rødsprit) og gnir forsiktig til flekken er borte.

Bruk ikke nal på dette glasset da det lett kan bli riper.  Får du riper i glasset og belegget, forringes kvaliteten på vinduet. Etter at du har rengjort vinduet kan det ta 5-7 dager å reaktivere belegget på glasset, men det er kun behov for en liten porsjon UV-stråling for å holde belegget aktivert. I mellomtiden kan du sitte inne i go-stolen, rimelig fornøyd, og bare nyte solens deilige stråler skinne gjennom et blanke og nyvaskede vinduer!

Pilkington Activ gjør vindusvasking til en lek!

Ønsker du deg selvrensende glass eller annet glass? Da tar du kontakt med en av våre flinke glassmestere så hjelper de deg med å finne rett glass til dine prosjekter!

Hva kan vi hjelpe deg med?